Astăzi am să vă prezint 10 filme de văzut măcar o dată în viață. De ce măcar o dată? Pentru că sunt tipul acela de filme care te fac să-ți dorești să le mai vezi încă o dată. Cel puțin asta a fost în cazul meu. Ordinea în care voi prezenta cele 10 filme de văzut nu va reprezenta un top.

The Imitation Game

Am mers la film cu gândul că va fi ceva despre programatori. Nu m-am gândit nici o secundă ca va fi un film despre Al Doilea Război Mondial. Eu nu prea mă uit la trailere înainte și aleg filmele după titlu.

https://www.youtube.com/watch?v=S5CjKEFb-sM

Nu mi-a plăcut istoria, războiul și nu am crezut că un film de acest gen mă va fascina. Filmul îl prezintă pe Alan Turing și pe echipa sa într-un maraton ce are ca scop spargerea codului Enigma a Germaniei naziste. Ce mi-a plăcut? Tot zbuciumul interior al personajului principal, felul în care este prezentată acțiunea și nu în ultimul rând ideea filmului. N-am să vă spun prea multe, dar nu ar fi ajuns în preferințele mele de filme de văzut măcar o dată în viață.

[su_heading]S-ar putea să-ți placă și >> 5 SERIALE DE URMĂRIT[/su_heading]

In Time

La „In time” am ajuns să mă uit după ce am rămas fascinată de Inception, al film de văzut măcar o dată în viață. Pentru mine filmul a este o metaforă a realității actuale, deși la prima vedere pare doar un SF foarte reușit. Are de toate, acțiune, umor, dragoste, iar Justin Timberlake joacă foarte bine. Te pune pe gânduri mult timp după și cred că te face să prețuiești viața mai mult.

A beautiful mind

Un film inspirat din viaţa şi cariera lui John F. Nash Jr, un matematiciean strălucit. E o poveste despre viață, despre neputința omului în fața schimbărilor și despre lupta acestuia pentru a atinge absolutul. Sacrificii, durere, detașare de realitate, izolare și momentul în care trebuie să alegi între inspirație și viață sunt puse în scenă într-un mod care te lasă mut.

Black Swan

Dacă doriți să vedeți unde poate duce pasiunea pentru perfecțiune, filmul este mai mult decât ideal. La final e o lecție despre sacrificiu, educație și transformare. E un film dur, un film despre depășirea propriilor limite, dramatic dar unic. Uneori avem nevoie să ne acceptăm și partea mai întunecată pentru a atinge performanțe.

Fight Club

Este un film american din 1999 regizat de David Fincher și o ecranizare a romanului de Chuck Palahniuk. L-am văzut la recomandarea unor prieteni, pasionați de stilul lui David Fincher și nu a ajuns întâmplător în lista de filme de văzut măcar o dată în viață. Pentru mine a fost o lecție de dezvoltare personală și un exemplu de împlinire. Te provoacă să vezi altfel lumea, să te aliniezi cu scopul tău și să nu lași nimic să te afecteze.

Interstelar

E filmul care a lăsat mută o sală întreagă la cinema. E filmul care te zdruncină și îți desființează orice idee legată de timp și spațiu. Durează aproape 3 ore și nu are nimic ce te-ar putea plictisi. Sunt și mulți termeni tehnici, dar nu atât de tehnici încât să nu înțelegi despre ce este vorba.
Filmul este despre o viață banală la țară, prinsă în a patra sau a cincea dimensiune a timpului. E un SF care te face să te întrebi la urmă cum ar fi dacă măcar o fărâmă din acel film ar fi o realitate în care trăim și nu o conștientizăm?

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

E un film destul de greu de digerat și cumva greu de înțeles. Dacă vrei un film ieșit din comun, acesta este. Nu am să vă spun prea multe despre el, pentru că e genul de film din care fiecare înțelege ceea ce e pregătit. Nu întâmplător se află în acestă listă, pentru că e unul din acele filme de văzut de mai multe ori. Cel mai impresionant la el e că de fiecare dată îl vei înțelege diferit.

Pay it Forward

Filmul acesta m-a făcut să plâng dar mi-a oferit și o lecție de viață. E o invitație la introspecție, la schimbare, la viață. E o lecție de maturitate și un film care te schimbă. Dacă fiecare om din lume ar urmări acest film, am convingerea că lumea ar deveni una mai mult decât bună.

The Bucket List

Filmul vine cu o idee foarte reală și inspirată din realitate. Nu e o idee nouă, dar e o idee văzută diferit. Te invită să îți analizezi viața, să o conștientizezi și să vezi dacă o trăiești sau nu.
Îți oferă speranță, te face să visezi, să crezi și să îți dorești să trăiești.

Se7en

Recomandarea acestui film a venit tot din partea celor care mi-au spus și de Fight Club, fiind tot în regia lui David Fincher. Regizorul are un stil unic de a face artă din tot ce ține de social și de a te pune pe gânduri. Deși filmul e din 1995 îl consider foarte actual și bun de văzut. Te ține cu sufletul la gură, te lasă fără replica și te face să vrei să-l revezi.

Aceasta ar fi o listă cu 10 filme de văzut măcar o dată în viață. Vă spun că ar fi mai multe și uneori mă bucur că nu toate filmele se ridică la nivelul celor enumerate mai sus. Știți de ce? Pentru că nu am mai face nimic. Am sta și ne-am uita la ele toată ziua.

[su_heading]Top 8 actori preferați[/su_heading]

[su_posts template=”templates/list-loop.php” posts_per_page=”-1″ tax_term=”1776″ order=”desc”]No announcements found[/su_posts]

Sunt curioasă dacă ați văzut aceste filme, ce impresie v-au lăsat și dacă au schimbat ceva la voi. De asemenea aștept recomandări de filme asemănătoare în comentarii.