Căldură mare, mon cher! Atât de mare încât pofta de mâncare scade direct proporţional cu gradele de afară. În stânga şi în dreapta toată lumea îţi spune să te hidratezi. Mda, super! Doar cu apă nu putem trăi, aşa că avem nevoie de o porţie de vitamine şi proteine. Propunerea mea este un smoothie răcoros şi rapid ce poate fi servit oricând. Avem nevoie de următoarele:

  1. o banană,
  2. jumătate de cană de mix de fructe congelate,
  3. un iaurt capră (150ml).

Toate acestea se pun în blender cu jumătate de cană de apă şi rezultatul îl puteţi vedea mai jos!

smoothie de vara

Smoothie răcoros de vară

Pe lângă faptul că este gustos acest smoothie te poate ajuta să :

  • te relaxezi (nimic nou, nu?),
  •  îţi iei o porţie de vitamina B6 (din banane),
  • previi cancerul,
  • îţi scazi tensiunea arterială (căldura de afară îşi spune cuvântul mai ales când vine vorba de tensiune),
  • îţi iei o porţie de vitamine şi antioxidanţi din fructele congelate,
  • devii mai rezistent la virozele de sezon datorită iaurtului de capră.

Cu siguranţa lista poate continua, dar prefer să vă invit să vă pregătiţi acest smoothie şi să îmi dacă va plăcut sau nu. Acest smoothie nu lipseşte din gustările mele zilnice şi îl recomand tuturor. E răcoros, plin de vitamine şi ajută şi la digestie. Uneori mai adaug seminţe de chia în el pentru a-mi lua şi o porţie de calciu şi fier (conţin de 5 ori mai mult calciu decât laptele şi de 3 ori mai mult fier decât spanacul), alteori aleg cereale sau alte seminţe. De asemenea iaurtul poate fi înlocuit cu lapte şi astfel nu mai avem nevoie de apă. Apa o adaug pentru că mixul de banană, fructe congelate şi iaurt este foarte dens, aproape ca o pastă.

ingrediente smoothie

Ingrediente smoothie: banană, fructe congelate, iaurt de capră și apă

Pentru cei care vor să încerce şi alte combinaţii vă recomand şi articolul următor, Smoothie – un pahar de sănătate în fiecare zi.