Bullet Journal organizare ianuarie 2018
În martie 2017 am început să folosesc un bullet journal, iar astăzi am să vă prezint varianta la care am ajuns după aproape un an pentru Bullet Journal organizare ianuarie 2018.
Înainte de a vă arată cum se prezintă Bullet Journal – organizare ianuarie, am să vă spun câteva motive pentru care am ales să arate în forma actuală.
1. Am renunțat la agendă și am ales să îmi realizez singură în Photoshop foile pentru bullet journal în format A4. De ce? Am ajuns la concluzia că pierd foarte mult timp trasând linii și făcând tot felul de desene. E o activitate relaxantă, dar la final îmi lua mai mult timp aranjarea decât planificarea.
2. Intenționez să îmi cumpăr un caiet mecanic A4 pentru a prinde paginile bullet journalului în el. Am văzut câteva modele drăguțe online de la Herlitz, dar voi merge într-o librărie pentru a îl cumpăra.
Cum arată Bullet Journal organizare ianuarie 2018?
Am păstrat într-o mare parte structura pe care am folosit-o și în agenda pe care am testat acest concept inițial.
Prima pagina este cea în care voi trece legenda. În 2017 nu am avut
Pagina a doua conține calendarul lunii ianuarie și o strofă dintr-o poezie ce mi-a plăcut. Am ales să adaug și un om de zăpadă ce poate fi colorat.
Pagina următoare am intitulat-o Big Picture și am bifat pe ea următoarele:
- Elemente pe care să îmi axez atenția,
- Elemente pe care să mi le amintesc,
- Câteva obiective pentru luna ianuarie,
- O zonă pentru notițe;
O pagină pe care am păstrat-o din varianta de bullet journal din 2017 este cea de a îți realiza propriul soare. E o pagina în care, în fiecare zi, voi trece acel ceva care m-a făcut să zâmbesc sau mi-a făcut ziua mai bună. E un fel de pagină cu lucruri sau momente pentru care sunt recunoscătoare.
Trackere bullet journal organizare ianuarie 2018
La capitolul trackere am ales să am o pagină pentru monitorizarea greutății. În 2017 am fost destul de preocopată de astfel fizic și ar dori să îmi monitorizez săptămânal greutatea dar și dimensiunile corpului. De aceea am ales să am o pagină doar pentru acest lucru.
Tot la nivel de trackere, pentru fiecare săptămână am o porțiune în care monitorizez alimentația. Cumva la final de lună pot trage o concluzie analizănd ceea ce am mâncat și rezultatele pe partea de greutate.
Ca și în varianta din 2017 am ales și contorizez și anumite obiceiuri. Pe ultima pagină din luna ianuarie, am adaugat un Habit Tracker. În acesta pot adăuga 7 obiceiuri. Din experiențele anterioare, le voi trece pe următoarele:
- Sport
- Citit
- Udat flori – nu știu de ce tot uit
- 15 minute de curățenie pe zi
- 2 litri de apă
Ultimul tracker ce în general e anual este cel legat de starea pe care o am. Deși se poartă foarte mult Year in Pixels, l-am considerat destul de încărcat și am ales să contorizez asta tot lunar.
Weekly Spread Bullet Journal organizare ianuarie 2018
În 2017 am împărțit fiecare zi în priorități, evenimente, activități de făcut prin casă, blog, JCI, monitorizare alimentație și to do.
De această dată, am ales să monitorizez alimentația separat, iar pentru fiecare zi să rămână o zonă liberă. Faptul că am ales să am o legendă pentru 2018, m-a făcut să renunț la varianta de a împărți ziua în mai multe părți.
Am mai adăugat pe partea de weekly spread și o zonă pentru notițe. Nu știu dacă îmi va fi utilă, dar în funcție de cum va decurge luna ianuarie, voi vedea dacă păstrez zona și pentru februarie.
Cei care doresc să descarce versiunea mea de bullet journal organizare ianuarie 2018 o pot face de aici.
Aștept cu interes impresiile voastre despre felul în care am ales să organizez totul. Voi folosiți bullet journal? Sunteți tentați să folosiți așa ceva?
Mihaela
decembrie 20, 2017 at 10:40 amMie imi plac mult prea mult agendele clasice in care pot sa scriu cu pixul, ca sa renunt la ele.
Mihaela Curea
decembrie 20, 2017 at 3:14 pmEu nu folosesc bullet journal, nu mai am timp si pentru asta, prefer sa imi notez pe telefon totul ca sa am totul la indemana. Desi imi plac mult si consider ca reprezinta un cadou frumos celor dragi.
Cristina Barbieru
decembrie 20, 2017 at 8:02 pmE super tipul acesta de organizare. Mersi de pont.
Oana
decembrie 21, 2017 at 12:56 amE bine daca te poti tine de asa organizare
paula sosoi
decembrie 21, 2017 at 7:32 amAm vazut un fel de bullet journal la o prietena.Mi se pare foarte interesanta ideea, eu din pacate nu il pot folosi, sunt foarte imprastiata si cand ma axez pe ceva e mereu o chestie spontana si fac planul din mers 🙂
Lamiita Petre
decembrie 21, 2017 at 8:51 amEu nu folosesc bullet journal, prefer agendele clasice, le simt mai in siguranta, sunt mai de moda veche, dar admir pe cei cate tin un astfel jurnal.
Raluca Brezniceanu
decembrie 21, 2017 at 4:39 pmEu nu-s genul organizat, asa ca l-as face degeaba, nu l-as folosi. Sa-ti indeplinesti in noul an toate dorintele si toate proiectele trecute in jurnal!
Loredana
decembrie 22, 2017 at 11:29 amCe tare! Ma gandeam acum ca pot imprima ideea ta…si sa merg undeva sa il indosariez gen 😀
Loredana
decembrie 22, 2017 at 11:32 amAstept si pentru celelalte luni din an 😀
Multumesc! 🙂
Bianca Ionel
decembrie 22, 2017 at 11:35 amLori mă bucur că îți place, am să public în fiecare lună varianta pdf. 🙂
violeta balaban
decembrie 22, 2017 at 3:22 pmFoarte interesant acest bullet journal. Eu nu folosesc asa ceva insa nu cred ca mi-ar trebui momentan.
Miss Bear
decembrie 22, 2017 at 7:21 pmSunt de aceeasi parere cu tine. Bullet journalul este super ok, insa ai tendinta de a te pierde in detalii, de a pierde mult timp. La urma urmei, toata ideea este sa te organizezi mai bine si sa ti planifici timpul in asa fel incat sa faci totul mai eficient.
Catalina Coman
decembrie 23, 2017 at 12:12 amNiciodata nu cred ca voi reusi sa fiu asa organizată. Eu, daca imi fac planuri de genul, nu reusesc sa ma tin de ele.
Rokolla
decembrie 26, 2017 at 9:11 pmAr fi interesant sa ma specializez in photoshop. Deocamdaa ma organizez perfect in agenda telefonului. Asta ma ajuta sa fiu organizata pentru ca nici eu nu am tmp de trasat linii si desenat