În martie 2017 am început să folosesc un bullet journal, iar astăzi am să vă prezint varianta la care am ajuns după aproape un an pentru Bullet Journal organizare ianuarie 2018.

Înainte de a vă arată cum se prezintă Bullet Journal – organizare ianuarie, am să vă spun câteva motive pentru care am ales să arate în forma actuală.

1. Am renunțat la agendă și am ales să îmi realizez singură în Photoshop foile pentru bullet journal în format A4. De ce? Am ajuns la concluzia că pierd foarte mult timp trasând linii și făcând tot felul de desene. E o activitate relaxantă, dar la final îmi lua mai mult timp aranjarea decât planificarea.

2. Intenționez să îmi cumpăr un caiet mecanic A4 pentru a prinde paginile bullet journalului în el. Am văzut câteva modele drăguțe online de la Herlitz, dar voi merge într-o librărie pentru a îl cumpăra.

Modela caiete mecanice Herlitz

Modele caiete mecanice Herlitz

Cum arată Bullet Journal organizare ianuarie 2018?

Am păstrat într-o mare parte structura pe care am folosit-o și în agenda pe care am testat acest concept inițial.

Prima pagina este cea în care voi trece legenda. În 2017 nu am avut

Pagina a doua conține calendarul lunii ianuarie și o strofă dintr-o poezie ce mi-a plăcut. Am ales să adaug și un om de zăpadă ce poate fi colorat.

Bullet Journal organizare ianuarie 2018

Bullet Journal organizare ianuarie 2018

Pagina următoare am intitulat-o Big Picture și am bifat pe ea următoarele:

  • Elemente pe care să îmi axez atenția,
  • Elemente pe care să mi le amintesc,
  • Câteva obiective pentru luna ianuarie,
  • O zonă pentru notițe;

O pagină pe care am păstrat-o din varianta de bullet journal din 2017 este cea de a îți realiza propriul soare. E o pagina în care, în fiecare zi, voi trece acel ceva care m-a făcut să zâmbesc sau mi-a făcut ziua mai bună. E un fel de pagină cu lucruri sau momente pentru care sunt recunoscătoare.

Trackere bullet journal organizare ianuarie 2018

La capitolul trackere am ales să am o pagină pentru monitorizarea greutății. În 2017 am fost destul de preocopată de astfel fizic și ar dori să îmi monitorizez săptămânal greutatea dar și dimensiunile corpului. De aceea am ales să am o pagină doar pentru acest lucru.

Tot la nivel de trackere, pentru fiecare săptămână am o porțiune în care monitorizez alimentația. Cumva la final de lună pot trage o concluzie analizănd ceea ce am mâncat și rezultatele pe partea de greutate.

Bullet Journal - trackere ianuarie 2018

Bullet Journal – trackere ianuarie 2018

Ca și în varianta din 2017 am ales și contorizez și anumite obiceiuri. Pe ultima pagină din luna ianuarie, am adaugat un Habit Tracker. În acesta pot adăuga 7 obiceiuri. Din experiențele anterioare, le voi trece pe următoarele:

  1. Sport
  2. Citit
  3. Udat flori – nu știu de ce tot uit
  4. 15 minute de curățenie pe zi
  5. 2 litri de apă

Ultimul tracker ce în general e anual este cel legat de starea pe care o am. Deși se poartă foarte mult Year in Pixels, l-am considerat destul de încărcat și am ales să contorizez asta tot lunar.

Weekly Spread Bullet Journal organizare ianuarie 2018

În 2017 am împărțit fiecare zi în priorități, evenimente, activități de făcut prin casă, blog, JCI, monitorizare alimentație și to do.

De această dată, am ales să monitorizez alimentația separat, iar pentru fiecare zi să rămână o zonă liberă. Faptul că am ales să am o legendă pentru 2018, m-a făcut să renunț la varianta de a împărți ziua în mai multe părți.

Bullet Journal - weekly spread - organizare ianuarie 2018

Bullet Journal – weekly spread – organizare ianuarie 2018

Am mai adăugat pe partea de weekly spread și o zonă pentru notițe. Nu știu dacă îmi va fi utilă, dar în funcție de cum va decurge luna ianuarie, voi vedea dacă păstrez zona și pentru februarie.

Cei care doresc să descarce versiunea mea de bullet journal organizare ianuarie 2018 o pot face de aici.


Aștept cu interes impresiile voastre despre felul în care am ales să organizez totul. Voi folosiți bullet journal? Sunteți tentați să folosiți așa ceva?