Azi nu am chef de nimic! Știi starea, nu-i așa? Am trecut prin ea de 1000 și 100 de ori și azi a venit timpul să vorbim despre ce facem când nu avem chef de nimic și cum ieșim din acest moment.

Pentru mine cheful de nimic este o stare destul de frustrantă și de foarte multe ori simt că mă lupt cu mine. Încă nu am identificat motivul pentru care apare această stare, dar l-aș asocia cu perioade foarte aglomerate și obositoare.

Ce faci când nu ai chef de nimic?

1. Bea apă!

Ce faci când nu ai chef de nimic? - Bea apa!

Ce faci când nu ai chef de nimic? – Bea apa!

Știu, e comică sugestia mea, dar are sens. Lipsa apei în organism ne face anxioși și depresivi. Creierul este format din 85% apă, iar orice lipsă de chef începe din capul nostru. Un pahar de apă s-ar putea să ne schimbe starea și să ne redea pofta de a face ceva, oricât de mic.

2. Scrie ce simți

Ce faci când nu ai chef de nimic? - Scrie ce simti!

Ce faci când nu ai chef de nimic? – Scrie ce simti!

Când încep să scriu ceea ce simt conștientizez stare și motivul acesteia. Dacă nu simți că trebuie să scrii, poți desena sau pur și simplu poți să mâzgâlești o foaie, două, trei. Ai să vezi că după te vei simți mai bine și îți vei recăpăta cheful de a face ceva.

3. Prepară ceva bun!

Ce faci când nu ai chef de nimic? - Gateste ceva!

Ce faci când nu ai chef de nimic? – Gateste ceva!

Nu am să te mint că mâncarea și lipsa chefului e posibil să se înțeleagă destul de bine. Nu e nevoie să faci o rețetă complicată, dar e suficient să încerci orice rețetă ce ți-ar deschide apetitul.

4. Spală vasele sau fă curățenie

Ce faci când nu ai chef de nimic? - Spala vase!

Ce faci când nu ai chef de nimic? – Spala vase!

Treburile casnice sunt mereu bune în astfel de situații și te pot ajuta să te și organizezi. Cu siguranță îți vor distrage atenția de la starea ta morocănoasă și la final te vor energiza.

5. Fă o baie!

O baie caldă relaxează pe oricine și te poate ajută să-ți pui și gândurile în ordine. Pe mine mă ajută foarte mult dacă închid becurile, pun câteva lumânări, un pic de sare de baie și spumă. Pot să mă bucur de cheful meu de nimic foarte bine într-un astfel de decor.

Ce faci când nu ai chef de nimic? - Fa o baie!

Ce faci când nu ai chef de nimic? – Fa o baie!

Cheful de nimic persistă și după aceste idei?!

Ei bine, atunci ar fi cazul să te bucuri de un pui de somn sau pur și simplu să stai într-un colț de canapea, pat, fotoliu și să nu faci nimic. Avem nevoie și de astfel de momente, nu-i așa?


Tu ce faci când nu ai chef de nimic?