Vreau să am cel mai frumos, lung și sănătos păr din lume! Vreau să am un păr cum avea Rapunzel, nu chiar blond, dar lung și sănătos. Toate ne-am dorit măcar o dată să știm ce șampon folosea Rapunzel. Când iau un șampon undeva în adâncul sufletului meu sper ca acesta să fie șamponul mult visat. M-am întrebat de foarte multe ori dacă Rapunzel avea probleme cu firele despicate și vârfurile prea uscate.

Sunt și eu o Rapunzel dar cu probleme când vine vorba de păr. Vârfuri fragile, chiar uscate și rădăcini grase. Un păr care se îngrașă zilnic nu e chiar ideal. Dacă l-aș ține mai scurt, ar fi bine. Grăsimea ar ajunge pe toată lungimea lui și ar fi sănătos. Dar, îl las să crească, să fie lung și frumos. Adevărul e, că abia trece de umeri. Vârfurile arată ca mătura vrăjitoarei din Hansel şi Gretel. Rădăcinile par linse de calul prințului din Rapunzel. Un adevărat basm, dar nu de spus celor mici.

În căutarea secretului magic pentru un păr perfect am spus da și provocării lansate de BuzzStore și Schauma. Am primit la începutul lui aprilie un șampon și un balsam din gama proaspăt lansată Schauma Nature Moments. În cadrul chestionarului completat înainte de campanie am bifat câteva dintre problemele părului meu. Participanții la campanie au primit diverse produse din gama nouă, iar la mine a ajuns varianta cu miere și ulei de smochine.

Șamponul Schauma Nature Moments Honey Elixir & Barbary Fig Oil promite hrănirea și fortificarea părului fragil și uscat. Despre părul meu știți că este gras la rădăcină, dar vârfurile au nevoie de îngrijiri suplimentare, deoarece sunt uscate. Am un păr cu firul subțire, chiar fragil. Am fost mai mult decât curioasă de efectul pe care îl poate avea șamponul și balsamul de la Schauma Nature Moments asupra părului meu.

Șamponul Schauma Nature Moments Honey Elixir & Barbary Fig Oil

Ingrediente: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Hydrolyzed Keratin, Glycine, Panthenol, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Mel Extract, Opuntia Ficus-Indica Seed Oil, Disodium Cocoamphodiacetate, Polyquaternium-10, Propylene Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil.

Gramaj: 250 ml

Schauma Nature Moments

Schauma Nature Moments

Balsamul Schauma Nature Moments Honey Elixir & Barbary Fig Oil

Ingrediente: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Hydrolyzed Keratin, Glycine, Panthenol, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Opuntia Ficus-Indica Seed Oil, Mel Isopropyl Alcohol, Parfum, Glyceryl Stearate, Sodium Methylparaben, Polyquaternium-37, Glycerin, Dicaprylyl Carbonate, Propylene Glycol, Hexyl Salicylate, Lauryl Glucoside.

Gramaj: 250 ml

Pe partea de îngrediente atât șamponul cât și balsamul au o pondere mare de ingrediente care nu sunt nocive. Cele cu verde nu au nici un risc în utilizare, cele cu portocaliu au risc mediu, iar cele cu roșu închis au un risc mare.

Atât șamponul cât și balsamul au un miros foarte frumos, care pesistă aproximativ 24 de ore. Mă așteptam ca șamponul să facă foarte multă spumă, datorită SLS-ului din componența sa. Spre surprinderea mea acesta nu a făcut spumă prea multă, ceea ce mă face să cred că s-a folosit o cantitate destul de mică din acest ingredient. Am mai vorbit despre SLS si v-am povestit că este destul de dur. Pentru scalp, acest compus duce la reducerea nivelului de keratină, la iritații și la o piele uscată. Scopul său este să facă spumă și să curețe în profunzime, iar acest lucru vine cu un preț. Nu toți au reacții adverse. Eu nu am avut niciodată probleme de la acest ingredient, dar știu persoane mai sensibile.

Am folosit șamponul pentru 10 spălări din momentul în care l-am primit până în prezent. Textura este una cremoasă, iar după aplicarea balsamului o să simțiți părul destul de greoi de la uleiul de smochine. Nu îi ia din volum, dar în cazul meu s-a îngrășat mai repede decât de obicei. Dacă îl spălam seara, în jur de ora 22:00, a doua zi până în prânz era gras.

Before&After Schauma Nature Moments

Before&After Schauma Nature Moments

Balsamul Schauma Nature Moments Honey Elixir & Barbary Fig Oil concluzie

Pentru tipul meu de păr și pentru problemele pe care le am, acest șampon ar fi bun doar pentru vârfuri, nu și pentru rădăcini. Mi-a plăcut foarte mult mirosul acestuia și faptul că persistă. Cu siguranță uleiurile din componența sa ajută părul să se refacă. Eu am observat o strălucire a acestuia care înainte nu era.

Îl recomand cu drag persoanelor care au părul uscat, fragil de la rădăcină până la vârfuri. Pentru persoanele care au un tip de păr ca al meu, cred că ar fi recomandat un alt șampon din gama Nature Moments. Șamponul face ceea ce promite și anume hrănește și fortifică, dar din păcate, nu am fost compatibilită 100% cu el. Clar, tipul meu de păr nu e unul tocmai prietenos, din acest motiv am să acord un 5 puncte din 5 șamponului.

Balsamul voi continua să-l folosesc și să-l aplic doar pe vârfuri pentru a mă bucura pe deplin de efectul acestuia pe părul meu.

Dacă ați încercat și voi produse din gama Schauma Nature Moments aștept cu interes părerile voastre. Eu voi pleca din nou în căutarea șamponului pe care îl folosea Rapunzel, iar dacă îl găsesc promit să vă dau de veste. Keep in touch!