Am început să scriu în articolul Ce trebuie să faci după ce îți iei un apartament? pașii pe care i-am urmat după achiziționarea apartamentului. Acum revin cu ceea ce am făcut pentru a finaliza toate actele și transferurile de utilități.

Peste tot unde am fost pentru a duce la bun sfârșit acest proces, am avut nevoie de copii după contractul de proprietate și buletin.

Ce trebuie să faci după ce îți iei un apartament?

Primul contract care l-am făcut, a fost cu cei de la internet și televiziune, internet în special. Un programator nu poate trăi fără internet, asta e clar. 🙂 A fost destul de rapid totul, am dat o copie după contract și buletin, mi-am ales din ofertele lor ceea ce vreau. A doua zi, mai exact pe 30 decembrie 2015 am avut și net și TV.

În ianuarie am fost să achit impozitul. Încrierea la rol era făcută tot din decembrie. Am observat pe chitanță adresa din buletinul vechi, drept urmare am revenit la camera unde am făcut înscrierea la rol, pentru modificarea acestor date cu cele din buletinul actual.

Fiind în zonă, am decis să îmi fac și o cerere pentru a achita online impozitul anul viitor. Am fost în corpul C, undeva în spatele primăriei din Iași. M-am dus la ghișeul 2 pentru că acela părea să ofere informațiile de care am nevoie. Am specificat ce doresc și am fost trimisă la ghișeul 6 pentru a lua un formular de cerere pentru plată online, după care urma să revin cu formularul completat și o copie după buletin la ghișeul 2.

Ajunsă la ghișeul 6, doamna de acolo își uda florile. M-a văzut, dar a continuat să își ude florile cu calm și fără să se grăbească, așa vreo 10 ghivece. Am așteptat. 🙂

După vreo 3 minute am primit și formularul dorit, l-am completat și am revenit la ghișeul 2. Aici, doamna de la ghișeu a decis că e momentul cel mai bun să își lege pixul în așa fel încât cei care trec pe acolo să nu plece cu el acasă. Procedeul a durat încă 2 minute, în care eu priveam amuzată ceea ce se întâmpla și cum doamna de la ghișeu nu reușea să lege pixul. A renunțat și a decis să îmi ia formularul, să scape de mine și să revină la legatul pixului.

E-on gaz și curent

Altă plăcere. Era o coadă de la 8:40 dimineața (vezi imaginea de mai jos) și am ales să nu stau la ea și să revin pe la 10.

ce trebuie sa stii dupa ce iti iei un apartament

Coadă E-ON Iasi

Când am revenit, am primit un bon de ordine și mi s-a spus că am nevoie de următoarele:

  • 4 copii după contractul de proprietate și contractul în original (2 pentru E-on Gaz și 2 pentru E-on Energie)
  • seria și indexul de la contoare,
  • 2 copii după buletin și originalul,
  • și răbdare multă, pentru că softul era picat de dimineață 🙂

Din păcate am fost nevoită să revin a doua zi, pentru a semna contractele și pentru a achita sumele restante. Tot atunci am primit contractul de la E-on Gaz, iar după cel de la E-on Energie trebuie să revin după 60 de zile. Nu am înțeles de ce, dar asta e procedura.

Următoarea oprire a fost la Salubris. Aici am completat un contract, am lăsat o copie după contractul de proprietate, am achitat și am plecat destul de repede.

Ultima oprire a fost la asociație. La fel, am lăsat o copie după contractul de proprietate, am completat un formular și am plecat fericită pentru că am încheiat tot.

Cam aceștia sunt pașii care trebuie să îi faci după achiziționarea unui apartament. Dacă ți-a fost de ajutor acest articol, nu uita să îi dai un share și să lași un comentariu.