Care e ritualul tău de demachiere?
Astăzi m-am gândit să aflu de la fiecare dintre voi ritualul vostru de demachiere și să vă împărtășesc și ritualul meu.
Ritualul meu de demachiere
Pasul 1
Îmi prind părul într-o coadă și eventual îmi pun și o bentiță pentru a opri orice suviță rebelă să stea pe frunte sau pe lângă urechi.
Pasul 2
Îmi aleg demachiantul. 🙂 Aveți mai jos colecția mea de produse pentru demachiat. Dacă vă întrebați care e rostul lor am să vă povestesc.
Seara aleg să folosesc apă micelară sau un demachiant ce nu conține tonic. Dimineața aleg un demachiant tonic. Este important să ne curățăm tenul și dimineața și seara.
De ce ne demachiem și dimineața?
Noaptea tenul se regenerează, de unde rezultă și celule moartea. Vara transpirăm și în timpul nopții, iar dacă avem un ten gras sau mixt, putem observa lejer excesul de sebum dimineața indiferent de sezon. Din toate aceste motive trebuie să ne demachiem și dimineața.
De aproximativ două săptămâni am ales să folosesc apa micelară Vita-Age Aurum, de la Bottega di Lungavita seara și dimineața demachiantul 2 în 1, tonic, de la Yves Rocher. Despre apa micelară Vita-Age Aurum primită în cutia cu numărul 2 de la Pick N Dazzle am să vă spun mai multe în postarea de vineri.
Dacă loțiunea tonică nu conține și demachiant, prima oară trebuie aplicat demachiantul și la urmă tonicul.
Pasul 3
După ce am ales cu ce ne demachiem, începem prin îndepărtarea rujului de pe buze. Eu aleg o dischetă demachinată doar pentru buze.
Pasul 4
Demachierea ochilor trebuie să fie delicată și să evităm să frecăm ochiul pentru că vor irita zona din jurul acestora. Aleg 2 dischete pe care aplic demachiantul sau apa micelară și le las să acționeze aproximativ 15 secunde pe ochi. De ce aștept 15 secunde? Pentru a lăsa demachiantul să dizolve machiajul. Apoi șterg ușor din exteriorul ochiului spre interior. Aleg să folosesc dischete diferite pentru ochi pentru a evita posibile boli transmise de la un ochi la altul prin folosirea aceleași dischete. Poate am eu un pitic pe creier, dar așa mi se pare cel mai corect și mai igienic.
Pasul 5
După ochi urmează restul feței, gâtul și decolteul. Am grijă și la fondul de ten rămas pe frunte aproape de rădăcina firului de păr, dar și de zona din spatele urechilor, inclusiv urechile. Eu aplic fondul de ten pe față, gât, urechi și decolteu pentru a fi totul uniform, motiv pentru care demachierea mea e mult mai amplă.
Demachierea se încheie în momentul în care discheta e curată 🙂
Folosesc în jur de 7-10 dischete pentru demachiere seara, iar dimineața 3-4. După demachiere aplic o cremă hidratantă pentru ten mixt.
Păreri personale demachiere
Din punctul meu de vedere demachierea este foarte importantă, iar lipsa acesteia ne afectează și ne încarcă tenul. Tenul meu a fost cu probleme de când mă știu, acnee, pori dilatați, exces de sebum. Totuși printr-un ritual corect de demachiere și hidratarea a tenului am reușit să scap de multe din ele. În prezent mă lupt doar cu porii dilatali și excesul de sebum. Bineînțeles și alimentația are un rol important, la fel ca și apa consumată. Dacă într-o zi nu mă hidratez suficient, a doua zi tenul meu este întunecat și are un aspect nu tocmai plăcut, dificil de acoperit chiar și cu farduri, creme sau loțiuni minune.
Voi ce pași urmați în procesul de demachiere?
Deea
septembrie 20, 2016 at 9:08 amSi eu tot cam atatea dischete demachiante folosesc, doar ca ale mele sunt din acelea mari :)))
Eu folosesc apa micelara pentru procesul de demachiere.
Bianca
septembrie 20, 2016 at 9:26 amNu cred că am văzut dischete demachiante mai mari decât cele pe care le folosesc. De unde le iei?
coco
septembrie 20, 2016 at 9:34 ameu mai pe fuga asa, dar nu ma las pana nu curat foarte bine!
Bianca
septembrie 20, 2016 at 7:32 pmAtâta timp că tenul e curățat nu contează dacă îl descântăm în oglindă sau facem operațiunea de demachiere în mare viteză.
Lamiita Petre
septembrie 20, 2016 at 9:38 amE binevenit articolul tau, chiar daca mai stim pasii, e bine ca ni i-ai amintit. Eu una sunt tentata sa simplific si nu e corect.
Bianca
septembrie 20, 2016 at 9:44 amTocmai pentru că sunt persoane care sar peste pași l-am scris 🙂
Mihaela
septembrie 20, 2016 at 9:41 amSi eu folosesc apa micelara de la Yves Rocher pentru demachiere, dar recunosc ca nu sunt atat de riguroasa ca tine.
Bianca
septembrie 20, 2016 at 9:44 amDepinde de tenul care îl ai. Când ai un ten cu probleme ești mai motivată să îl îngrijești corespunzător.
Cristina
septembrie 20, 2016 at 10:11 amDemachierea e cel mai important pas pentru un ten curat si sanatos 🙂
B.
septembrie 20, 2016 at 11:49 amDap, chiar e bine să mai citim undeva, uneori, cât de important e să te demachiezi corect și nu „de ochii lumii”, cum poate ne mai scapă, de la oboseală 😛
cristina dragomir
septembrie 20, 2016 at 1:11 pmpasii mei? iau apa micelara de pe dulap, 3-4 dischete (mai subtire la mine ca nu folosesc machiaj, ma pun pe scaun, pornesc muzica si imi demachiez mai intai zona ochilor apoi restul fetei, usor, bucurandu-ma de mangaierea dischetei umezite. Ce nu am demachiat niciodata pana acum? Zona din spatele urechii 😀
Bianca
septembrie 20, 2016 at 7:33 pmEu aplic fond de ten și acolo, motiv pentru care nu o ratez 🙂
Bratu Gabriela
septembrie 20, 2016 at 1:49 pmuauuu! ce de dischete. eu cu 2 rezolv problema 😀 bine, adevarul e ca ma machiez mai rar, iar fond de ten nu folosesc niciodata
Bianca
septembrie 20, 2016 at 7:33 pmFiecare după nevoi 🙂
Kaiyo Aino
septembrie 20, 2016 at 2:14 pmEu folosesc cand apa micelara, cand demachiant. Demachiantul de la Yves Rocher, cel albastru mi-a placut si l-am avut o lunga perioada
Bianca
septembrie 20, 2016 at 7:34 pmVarianta mare a celui albastru mi-a plăcut mai mult decât cea mică, poate mi s-a părut sau poate au schimbat ceva la el.
Mirabela
septembrie 20, 2016 at 3:11 pmDe cand zic ca o sa imi pun si eu bentita inainte de demachiere… Prima data ma spal pe fata cu un gel spumant. Apoi incep cu ochii ( demachiant bifazic), pentru obraji si buze folosesc apa micelara. Apoi inca o tura cu apa micelara pe toata fata, inclusiv ochi. Daca mai am rabdare folosesc si o lotiune tonica, daca nu direct la crema trec.
Bianca
septembrie 20, 2016 at 7:36 pmInteresant ritual, eu una nu suport rimel în ochi și o spălare cu gel spumant înainte de demachiere o consider un chin pentru ochii mei.
Diana Ion
septembrie 20, 2016 at 6:10 pmSi eu folosesc demachiantul, dar mai putine dischete,maiales ca in ultimii ani, de cand am nascut, am aplicat mai mult mascara si un creion de contur pt ochi. Demachierea mi se pare extrem de importanta pentru sanatatea tenului tau!
Antoaneta
septembrie 20, 2016 at 6:18 pmDin vara am inceput sa o invat si pe fiica-mea pasii pentru curatarea tenului
Nu se machiaza, este prea mica, insa are nevoie sa invete ca o ingrijire corecta a tenului o ajuta pentru viitor
Am invatat-o sa curete fata si sa o ingrijeasca.
Bianca
septembrie 20, 2016 at 7:31 pmFoarte frumos, felicitări. Chiar și atunci când nu ne machiem avem nevoie de îngrijire și dacă începe de mine, va avea un ten frumos mult timp.
Rokolla
septembrie 20, 2016 at 6:28 pmProdusele Yves Rocher sunt in tipul preferintelor mele si in prezent am o apa micelara de la ei. Mi-a placut mult demachiantul cu galbenele sau acela tip crema. Cel bifazic nu l-a incercat dar nu prea ma tenteaza. Desi multe fete il prefera eu il ocolesc pentru ca nu imi place senzatia de piele grasa
Bianca
septembrie 20, 2016 at 7:30 pmMomentan m-am îndrăgostit de lotiunea micelară de la Vita-Age Arum, dar până acum loțiunea micelară de la Yves Rocher era în topul preferințelor mele. Din toate nici unul nu lasă senzația de piele grasă.
Oana Alexandru
septembrie 20, 2016 at 6:41 pmMultumim ca ai impartasit cu noi ritualul tau de demachiere 🙂
Bianca
septembrie 20, 2016 at 7:25 pmCu mare drag 🙂
Paula Ion
septembrie 20, 2016 at 7:31 pmLa mine e mai simplu: demachiant bifazic pentru ochi ( cand ma machiez) , apa micelara Nivea, demachiant LOccitane ( poate va intrebati de ce mai folosesc si demachiant, daca ma demachiez inainte cu apa micelara 😀 … o fac pentru ca imi place mai mult cum lasa pielea demachiantul 😀 ) , apoi lotiune tonica si crema hidratanta.
Camelia
septembrie 20, 2016 at 8:42 pmEu foloses servetele demachiante, nu prea e ce demachia la mine , doar un ruj si un rimel, asa ca ma multumesc cu astea de moment.
Irina Sima
septembrie 20, 2016 at 11:36 pmUtile sfaturi. Nici eu nu obisnuiesc sa ma machiez prea des, iar cu fondul de ten mai rarut! Asa ca nu folosesc prea multe dischete zilnic! In rest cam 5-6 folosesc si eu.
Corina
septembrie 21, 2016 at 12:58 amEu-s mai rapida, de felul meu! Seara, mai cu mangaieri, dar dimineata nu stiu ce sa fac mai repede, asa ca buzele le inrosesc de fiecare data in timp ce ma incalt, chinuindu-ma sa incui usa. Mi-a placut articolul! Asta mi-a amintit ca aproape am terminat lotiunea si trebuie sa-mi iau alta- am sa incerc si eu Vita-Age Arum.
Luciana
septembrie 21, 2016 at 8:20 amEu folosesc demachierea dubla: ulei de cocos urmat de gel spumant. Nimic nu-mi curata tenul la fel de bine.
Claudia`s Choice
octombrie 6, 2016 at 12:02 amGel de curatare nu folosesti?
Bianca
octombrie 6, 2016 at 8:26 amNu, după această apă micelară nu mai am nevoie de gel de curățare.
Lory's Blog
noiembrie 14, 2016 at 12:14 pmEu consum cam 5 dischete, dar depinde mult de cat de eficient e produsul, cat machiaj am si altele. Bifazicele sunt preferatele mele de anul trecut, cand l-am descoperit pe cel de la Nivea! 🙂 De atunci, am incercat cam tot ce am gasit prin magazine, mai putin YR.
Eu dupa micelara incerc sa nu evit folosirea unui gel de curatare, sa imi simt tenul si mai curat, si mai fresh. Apoi tonic, dar nu zi de zi, iar la final crema! 🙂