Astăzi m-am gândit să aflu de la fiecare dintre voi ritualul vostru de demachiere și să vă împărtășesc și ritualul meu.

Ritualul meu de demachiere

Pasul 1

Îmi prind părul într-o coadă și eventual îmi pun și o bentiță pentru a opri orice suviță rebelă să stea pe frunte sau pe lângă urechi.

Pasul 2

Îmi aleg demachiantul. 🙂 Aveți mai jos colecția mea de produse pentru demachiat. Dacă vă întrebați care e rostul lor am să vă povestesc.

cum ne demachiem review bianca ionel blog

Demachiante din colecția personală

Seara aleg să folosesc apă micelară sau un demachiant ce nu conține tonic. Dimineața aleg un demachiant tonic. Este important să ne curățăm tenul și dimineața și seara.

De ce ne demachiem și dimineața?

Noaptea tenul se regenerează, de unde rezultă și celule moartea. Vara transpirăm și în timpul nopții, iar dacă avem un ten gras sau mixt, putem observa lejer excesul de sebum dimineața indiferent de sezon. Din toate aceste motive trebuie să ne demachiem și dimineața.

De aproximativ două săptămâni am ales să folosesc apa micelară Vita-Age Aurum, de la Bottega di Lungavita seara și dimineața demachiantul 2 în 1, tonic, de la Yves Rocher. Despre apa micelară Vita-Age Aurum primită în cutia cu numărul 2 de la Pick N Dazzle am să vă spun mai multe în postarea de vineri.

Dacă loțiunea tonică nu conține și demachiant, prima oară trebuie aplicat demachiantul și la urmă tonicul.

Pasul 3

După ce am ales cu ce ne demachiem, începem prin îndepărtarea rujului de pe buze. Eu aleg o dischetă demachinată doar pentru buze.

Pasul 4

Demachierea ochilor trebuie să fie delicată și să evităm să frecăm ochiul pentru că vor irita zona din jurul acestora. Aleg 2 dischete pe care aplic demachiantul sau apa micelară și le las să acționeze aproximativ 15 secunde pe ochi. De ce aștept 15 secunde? Pentru a lăsa demachiantul să dizolve machiajul. Apoi șterg ușor din exteriorul ochiului spre interior. Aleg să folosesc dischete diferite pentru ochi pentru a evita posibile boli transmise de la un ochi la altul prin folosirea aceleași dischete. Poate am eu un pitic pe creier, dar așa mi se pare cel mai corect și mai igienic.

Pasul 5

După ochi urmează restul feței, gâtul și decolteul. Am grijă și la fondul de ten rămas pe frunte aproape de rădăcina firului de păr, dar și de zona din spatele urechilor, inclusiv urechile. Eu aplic fondul de ten pe față, gât, urechi și decolteu pentru a fi totul uniform, motiv pentru care demachierea mea e mult mai amplă.

Demachierea se încheie în momentul în care discheta e curată 🙂

demachiere dischete bianca ionel review blogFolosesc în jur de 7-10 dischete pentru demachiere seara, iar dimineața 3-4. După demachiere aplic o cremă hidratantă pentru ten mixt.

Păreri personale demachiere

Din punctul meu de vedere demachierea este foarte importantă, iar lipsa acesteia ne afectează și ne încarcă tenul. Tenul meu a fost cu probleme de când mă știu, acnee, pori dilatați, exces de sebum. Totuși printr-un ritual corect de demachiere și hidratarea a tenului am reușit să scap de multe din ele. În prezent mă lupt doar cu porii dilatali și excesul de sebum. Bineînțeles și alimentația are un rol important, la fel ca și apa consumată. Dacă într-o zi nu mă hidratez suficient, a doua zi tenul meu este întunecat și are un aspect nu tocmai plăcut, dificil de acoperit chiar și cu farduri, creme sau loțiuni minune.

 Voi ce pași urmați în procesul de demachiere?