Azi povestim despre produse de îngrijire personală, fără parabeni și alte nebunii prin ele, de la Farmasi. E prima dată când intru în contact cu produsele lor și cu Anca, un om care crede în aceste produse și îți poate face recomandări în funcție de tipul de ten, păr și alte nevoi ce țin de îngrijire.

Pe scurt, despre parabeni

Dacă nu știi care-i motivul de toată lumea predică evitatul parabenilor, am să-ți spun că sunt studii care arată că între 75 și 90% din produsele cosmetice și de îngrijire conțin parabeni. „Specimenele” astea pătrund prin piele sunt absorbite de organism și se comportă ca un hormon care ne dau sistemul endocrin peste cap și îl fac să elibereze hormoni în sânge.

Parabenii aceștia au în general denumiri de alea de nici nu pot fi citite în lista de ingredinte printre cei mai populari fiind methylparaben (E218), ethylparaben (E214), propylparaben (E216), butylparaben, isobutylparaben și alții. Scopul lor e de conservare a produselor cosmetice sau de îngrijire dar în timp ne cam atacă tot ce înseamnă piele, organism și sistem endocrin.

Prin recenziile mele la produse, în general am făcut câte un pomelnic cu ingredientele lor și le-am colorat de la grena, la portocaliu și verde în funcție de gradul în care aceste produse ne atacă pielea sau nu. Pentru că acest articol e mai mult de prezentare, dar și pentru cei de la Farmasi ne asigură a ale lor produse sunt lipsite de parabeni, pomelnicul cu ingredinete va lipsi. În cazul în care voi face un review individual al fiecărui produs de mai jos, o să găsiți acolo tot ce au bun sau mai puțin bun, dar azi plecăm de la premisa că-s produse naturale și lipsite de orice alte substanțe rău făcătoare.

Un coș cu bunătăți pentru îngrijirea corpului de la Farmasi

A fost o perioadă când toată ziua scriam și promovam diverse branduri dar pe măsură ce timpul a trecut am devenit tot mai selectivă și mai minimalistă în tot ce ține de cumpărături de orice fel. Am ajuns cumva la strictul necesar și parcă e mai ordine în baie și prin dulapuri de atunci. La voi cum e?

Pe lângă asta am dezvoltat o loialitate față de anumite branduri și rar îndrăznesc să mai încerc și altceva, dar când o fac țin să vă povestesc și vouă.

Pe blog am scris și voi scrie mereu despre produsele pe care le testez și sunt mulțumită de ele indiferent dacă le achiziționez singurică sau le primesc cadou. Lauda doar ca să fie laudă este exclusă de pe aici și cei care mă citesc de mult timp știu asta, mai ales că m-am miorlăit și când mi-au picat genele de la un rimel de la Avon dar și când cei de la Yves Rocher mi-au livrat niște căni jalnice în realitate. Pe lângă miorlăielile mele când a fost cazul, am și lăudat tot ce s-a potrivit pentru pielea mea sensibiloasă sau pentru ten și make-up. Așadar, mulțumesc Anca pentru cadou!

Despre Farmasi și produsele lor nu știam prea multe. Am tot citit prin blogosferă pe la fete despre una despre alta dar până acum nu le-am testat pe propria piele. Așadar a venit și timpul lor și am primit un coș frumos de la Anca în care am găsit cam tot ce-mi trebuie pentru îngrijirea corpului: gel de duș, loțiune hidratantă pentru mâini și corp, săpun lichid, cremă de mâini și șampon.

Farmasi – săpun lichid din gama Naturelle cu ulei de măsline

De felul meu folosesc săpunuri lichide care au în componența sa diverse uleiuri hrănitoare pentru că mâinile mele au nevoie de hidratare suplimentară. Săpunul lichid de la Farmasi e recomand atât pentru mâini cât și pentru față (personal pentru față am produsele mele) așa că l-am folosit doar pentru spălatul clasic al lăbuțelor :)) Curăță bine și lasă mâinile catifelate. N-am stat niciodată să analizez texturi și câtă spumă face un săpun lichid, așa că tura asta mai mult decât că-și face treaba nu vă pot spune. Are 300 ml deci ține cam două luni, are și pompița clasică deci e ușor de folosit.

Farmasi – loțiune Naturelle cu ulei de măsline pentru mâini și corp

Nu știu la voi cum e povestea, dar la mine loțiunile de corp par să nu se mai termine vreodată. Am o colecție impresionantă de toate felurile și toate aromele, ce mi-a plăcut la cea de la Farmasi e pompița și cred că datorită acestei pompițe are șanse mai mari să fie consumată mai repede.

Mi se pare super practică loțiunea cu pompiță , în general toate-s la cutiuțe, sticluțe și alte ambalaje cam greu de utilizat când ești tot plin de cremă pe mâini. Loțiunea e foarte ușurică și hidratantă în același timp, intră super repede în piele, acum sper că ăsta e efectul pe la toată lumea și nu doar la mine.

Dacă la voi intră mai greu în piele, e semn că am eu o piele disperată după hidratare și am să-mi pun eu ceva semne de întrebare.

Farmasi – cremă de mâini Naturelle cu ulei de măsline

Din tot coșul cel mai tare m-am bucurat în momentul în care am văzut crema de mâini, care-i micuță și numai bună de purtat în geantă. La categoria dispariții misterioase din geanta mea, după clămițele și elasticele de păr urmează crema de mâini. M-am plâns mai sus că mâinile mele au nevoie de îngrijire și hidratare și ăsta e motivul pentru care port o cremă de mâini mereu cu mine. Că ea dispare miraculos de fiecare dată când o caut prin poșetă e ceva încă nedeslușit.

Cea de la Farmasi are 75 ml și aici bat recordul la cantitate, că în general cremele de mâini au până în 50 ml, dar e bună, intră super ușor în piele și nu o lasă unsuroasă.

sapun lichid crema de maini lotiune corp farmasi bianca ionel recenzie blog

Farmasi – șampon din gama Naturelle cu ulei de măsline

Am ridicat un pic neîncrezătoare din sprânceană când am văzut șamponul cu ulei de măsline pentru că subsemnata se bucură de un păr cu tendințe de îngrășare la 1 zi și evită maxim tot ce e cu uleiuri și alte nebunii, singurele care văd uleiuri fiind vârfurile.

Acest șampon este pentru cei cu părul uscat și deteriorat, la mine doar vârfurile se încadrează în acel tipar și m-a surprins că nu mi-a îngrășat părul mai mult decât o face mama natură. În compoziția sa are un complex de proteine din soia, grâu și porumb pe lângă uleiul de măsline.

Dacă ar fi să-l compar cu cel de la Linfa-Age pentru păr gras pe care-l folosesc de vreo 2 ani în schimburi cu cel de la Yvers Rocher anti-cadere mi-a lăsat părul ușor de pieptănat și n-am mai simțit nevoia să aplic balsam de la rădăcină spre vârfuri. Pentru că sunt o mare mofturoasă când vine vorba de șampoane, l-aș putea introduce în rutina mea și l-aș putea folosi când sunt pe fugă și n-am timp de tot ritualul pentru păr de la șamponare, mască și alte balsamuri. Deci, primește inimioară.

Ce e impresionat la acest șampon e gramajul de 375 ml – adică-i trainic și te ține mult și bine. 🙂

Farmasi – gel de duș Naturelle cu ulei de măsline

Tot la 375 ml vine și gelul din duș care face o spumă ușoară și cremoasă iar pielea rămâne catifelată după folosire. Tot la categoria loialitate intră și gelul de duș cu cafea de la Yves Rocher pe care îl folosesc de vreo 4-5 ani dacă nu mai bine și dacă ar fi să mă întrebați de diferențe între cel de la Farmasi și el, am să vă spun doar că cel de la Farmasi nu miroase a cafea :)))

Nu am făcut niciodată teoria gelului de duș și nu îmi amintesc să fi nimerit vreun gel de duș care să mă facă să exclam de fericire dusă la extrem sau de tristețe. Aleg de felul meu gelurile de duș cremoase, care au un miros frumos (de cafea) și lasă pielea fină după. Cu excepția mirosului, cel de la Farmasi se pliază pe nevoile mele deci primește inimioară.

Ca pont, dacă luați șamponul și gelul de duș, să fiți foarte atenți să nu le confundați că sunt aproape identice, tot ce le diferențiază la exeprior e culoarea capacului. Acum nu-i grav dacă vă spalați pe păr cu gel de duș (au mai comis-o și alții) :))

sampon si gel de dus farmasi bianca ionel recenzie blog


În încheiere vă recomand aceste produse de la Farmasi și aștept părerile voastre dacă le-ați folosit. Ei au un concept tare fain, să îți achiziționezi singur produsele de care ai nevoie și să te bucuri de reduceri și comisioane. Desigur pentru cei care vor să fie antreprenori, puteți alege să deveniți consultanți Farmasi și un link de înscriere găsiți aici.