French Green Clay SECOM este ultimul produs din gama Secom care l-am ales pentru testare prin intermediul BuzzStore. Dacă tot am fost luna martie la farmacia Secom din Iași pentru a îmi alege produsele m-am gândit să îmi aleg ceva și pentru detox facial, ceva verde precum argila franțuzească. Recunosc, sunt o pasionată de tot ce înseamnă franțuzesc și poate că în altă viață am trăit undeva prin Franța 🙂

french green clay secom bianca ionel

French Green Clay SECOM este o argilă recomandată pentru toate tipurile de ten, ce conține doar argilă verde franțuzească 100% pură și fără parabeni. Vine ambalată într-un borcănel de sticlă și are un gramaj de 213g. În interiorul borcănelului se găsește și o lopățică, dacă îi pot spune, din plastic, așa pentru a măsura cantitatea folosită.

french green clay ingrediente bianca ionel

Așa cum este specificat și pe ambalaj, se folosește ca orice altă argilă obișnuită, se amestecă cu apă, se aplică pe ten și se lasă să acționeze câteva minute, între 15-20 minute, apoi se clătește.

La capitolul teste, am ales să las doar cel de 3 minute și cel de folosire îndelungată. Am să încep cu Testul 3M și am să vă spun că argila se amestecă foarte ușor cu apă, nu face cocoloașe, are o culoare verzuie, un miros obișnuit de argilă, se aplică pe ten și tip de 15-20 de minute se așteaptă rezultatul. După ce timpul s-a scurt se clătește cu apă, se evită contactul cu ochii și cam atât. Eu nu am consider că este necesară aplicarea unei creme hidratante, am vrut să mă bucur de efectul de după mască, pielea a fost curată, nu am simțit nici o urmă de roșeață sau iritare. Comparativ cu alte argile folosite mi-a plăcut foarte mult textura fină a pudrei și faptul că nu am simțit-o ca pe un gomaj. Sunt argile care îți lasă senzația de gomaj, aceasta nu, aceasta a fost delicată cu pielea mea 🙂

Testul TF – Am ales să o folosesc o dată pe săptămână, să mă răsfăț în stil franțuzesc acasă și am să vă povestesc în următorul articol ce combinații am făcut cu produsele Secom despre care v-am vorbit aici și aici și despre experiența mea la farmacia Secom din Iași.

Dacă vrei să testezi și tu produse prin intermediul BuzzStore, te invit să îți faci cont aici.