Yves Rocher a lansat la începutul lunii iunie 2017 un gel de duș concentrat din gama Plaisirs Nature ce promite să acopere 40 de spălări cu doar 100 ml de produs. Varianta inițială a acestui gel de duș era de 400 ml.

Am să vă împărtășesc o serie de statistici legate de nivelul de consum de gel de duș și șampon din țara noastră.
Cei de la Exact Cercetare și Consultanță au realizat un studiu în 2015 ce arăta faptul că 72% din femeile din mediul urban folosesc gelul de duș zilnic. Dacă ar fi să tragem o linie, un tub de gel de duș ajunge aproximativ o lună. Pentru fabricarea acelui gel de duș e nevoie de resursă umană, de electricitate, materie primă și multe altele.

Consumul sustenabil este un subiect tot mai dezvoltat în zilele noastre. Pe cei de la Yves Rocher îi știu mari iubitori și protectori ai naturii. Îmi amintesc că pe etichetele șamponelor este un mesaj privind reducerea consumului de apă din timpul spălării. Ei recomandă să închidem apa pe parcursul șamponării părului pentru a reduce consumul.

Yves Rocher a venit cu ideea de reducere a consumului nu doar la nivelul de gel de duș concentrat ci și la capitolul ambalaj. Produsul are un amabalaj realizat din plastic reciclat și flaconul este de asemenea recilabil. Mai pe scurt, au folosit de două ori mai puțin plastic pentru același produs.

Ce aduce o astfel de schimbare? Reducerea impactului asupra mediului: 50% mai puţin plastic, 50% mai puţine emisii de gaze cu efect de seră (de 5 ori mai puţine camioane utilizate pentru transport) comparativ cu versiunea de 400 ml.

Pentru cei care își pierd răbdarea printre statistici și motive de protejare a naturii, am să povestesc un pic și despre produs.

Gel de duș concentrat – Yves Rocher din gama Plaisirs Nature

Varianta de gel de duș concentrat aleasă de mine este cea cu mango și coriandru. Variantele inițiale, de 400 ml aveau 7 arome diferite. Variantele concentrate au fost lansate momentan în doar trei arome:

  • măsline și Petit – Grai,
  • vanilie bourbon,
  • mango și coriandru.

Ingrediente: Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Parfum, Decyl Glucoside, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glyceryl Oleate, Citric Acid, Glycerin, Limonene, Linalool, Methylpropanediol, Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, CI 47000 (Red 4), CI 15985 (Yellow 6), CI 19140 (Yellow 5).

Gramaj: 100 ml

Preț: 17.90 RON

Gel de duș concentrat – Yves Rocher din gama Plaisirs Nature

Gel de duș concentrat – Yves Rocher din gama Plaisirs Nature

Gel de duș concentrat fără conservanți, etoxilați și parabeni

Din ingrediente singurele semne de întrebare le-ar ridica Cocamidopropyl Betaine, Linalool, Lecithin și CI 47000 (Red 4). Pe lângă partea de parfum care s-ar încadra la ingrediente mai puțin sigure pentru piele, restul sunt sigure din toate punctele de vedere.  Pentru a nu lăsa urme de întrebare am să le iau pe fiecare pentru a înțelege dacă are rost să ne îngrijorăm inutil sau nu.

  • Cocamidopropyl Betaine – este un derivat din uleiul de nucă de cocos, utilizat foarte des în produsele pentru curățarea pielii și a părului. Acesta ajută la amestecarea apei cu grăsimea și murdăria de la nivelul pielii și o îndepărtează în profunzime. De ce are risc mediu? Pentru că poate crea alergii însoțite de iritații. Evident, numărul persoanelor predispuse la astfel de alergii este destul de mic, dar luat în considerare de cei care testează aceste produse.
  • Linalool – este un lichid galben foarte pal, cu miros floral ce apare natural, fiind produs de citrice. De ce are risc mediu? Este considerat un produs alegeren, ce poate provoca eczeme.
  • Lecithin este un agent de îngrijire a pielii, emusifiant, atistatic și emolient. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient în produsele pentru curățare într-o concentrație de până la 15%. De ce are risc mediu? Ca și ingredientele anterioare, poate provoca alergii.
  • CI 47000 (Red 4) – este un colorant cosmetic, interzis în produsele dedicate îngrijirii zonei ochilor sau a buzelor. Din acest motiv este considerat cu risc mediu.
Gel de duș concentrat – Yves Rocher impresii personale

Deși am o piele destul de sensibilă, nici unul din ingredientele de mai sus nu mi-a provocat alegerii sau iritații. Am rămas surprinsă plăcut de mirosul gelului de duș. E un miros care îți oferă energie. Te poate scoate ușor din stări de oboseală, mai ales după o zi lungă la serviciu.

Mi s-a părut ciudat la început să folosesc doar o picătură de produs. Din obișnuiță folosesc destul de mult gel de duș și nu m-am gândit niciodată să-l gestionez în așa fel încât să ajungă cât mai mult. Am rămas suprinsă de cantitatea puțină de produs de care am nevoie pentru face un duș.

Gel de duș concentrat - 40 de spălări cu doar 100 ml de produs

Gel de duș concentrat – 40 de spălări cu doar 100 ml de produs

Pielea rămâne catifelată și păstrează parfumul de magno pentru câteva minute. Din produsele pentru duș de la Yves Rocher eu sunt un mare fan al celui cu extract de cafea. Mi-a fost destul de greu să renunț la el și să încerc ceva diferit. Uneori e bine renunți la rutină pentru a te bucura de ceva nou.

Gel de duș concentrat – Yves Rocher – recomandări

E prima oară când scriu despre un gel de duș. Nu aș fi făcut-o dacă nu m-ar fi impresionat povestea din spatele lui. Pentru unii poate fi doar un gel de duș concentrat cu diverse arome. Pentru mine este un mod de a înceta să distrug natura. Nu conștientizăm prea ușor cât se consumă și ce se consumă. Cred că în viitorul apropiat vom fi nevoiți să o facem.

Vă recomand gelul de duș concentrat de la Yves Rocher pentru că pune pe primul loc planeta. Îl mai recomand pentru că miroase super bine și pentru că te va educa să folosești din produs atât cât ai nevoie.

Voi l-ați folosit? Ce vă atrage cel mai mult? Ambalajul, conceptul din spate, mirosul energizant?


Surse:

  1. Studiu prinvind cantitatea de gel de duș consumată – exactcc.ro
  2. Gradul de risc al ingredientelor folosite în gel de duș concentrat Yves Rocher – alegesanatos.ro