Mereu mi-a plăcut să gătesc, nu am şorţuleţ de Master Chef dar ca în orice activitate pun suflet şi multă pasiune. Azi am ales să gătesc, ceva uşor, de vară şi cu puţine calorii.
Pachețele de vinete la cuptor – o reţetă simplă şi bogată în vitamine.
Ingrediente:

  • 4 vinete
  • 5 roşii
  • 300 g brânză – caş sau telemea
  • ulei de măsline
  • cimbru
  • oregano
  • rozmarin
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi

Mod de preparare :
Se spală vinetele şi se taie felii groase se aproximativ 1-2 cm, se dau cu ulei de masline pe ambele părţi, se codimentează după gust cu cimbru, oregano, sare, piper şi praf de usturoi.
Se pun pe grătar sau într-o tigaie de tip grătar, aşa cum am folosit eu, şi se rumenesc pe ambele părţi.
Se feliază roşiile şi branza, maxim 1 cm grosime.
Se iau feliile de vinete rumenite şi se fac pacheţele, astfel. Pe fiecare felie de vânătă se aşează o felie de roşie, o felie de brânză, se adaugă sare, piper, rozmarin şi pătrunjel şi se pliază ca în imaginea de mai jos.
Se bagă la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade, pentru 10-15 minute, cât să se topească un pic brânza.
Pacheţelele de vinete se servesc calde, dar sunt bune şi reci.
Timp de preparare: 45 min
Poftă bună!