Pentru cei care nu au aflat deja PANTONE 18-3838 Ultra Violet este culoarea anului 2018. Când am văzut-o, mi-a fugit imediat gândul la Purple Rain a lui Prince. Nu mare mi-a fost mirarea să descopăr că această culoare a fost aleasă chiar pentru a îi onora memoria. Dar, hai să aflăm împreună mai multe curiozități despre această culoare.

Pantone 18-3838 Ultra Violet culoarea anului 2018

Culoarea exprima originalitatea, ingeniozitatea și gândirea vizionară orientată către viitor;

Pantone Color Institute™ a realizat această culoare pentru a onora memoria lui Prince. Au fost inspirați de culoarea pianului Yamaha cu care acesta urma să își susțină concertele prin lume, înainte de a pleca dintre noi. În acest fel, se aduce un omagiu pentru tot ceea ce a adus Prince la nivel de muzică, artă, modă și cultură.

Laurie Pressman, vicepreședinte Pantone Color Institute a declarat că „Suntem onorați că am lucrat la dezvoltarea celui de-al doilea Simbol al Dragostei (Love Symbol #2), o nuanță unică de purpuriu realizată în memoria lui Prince – un simbol al iubirii, un artist emblematic cu un stil distinctiv. Pantone înseamnă mai mult decât un trend în lumea designului. Culoarea reprezintă o reflexie a ceea ce este necesar în lumea de astăzi.

Leatrice Eiseman despre Pantone - culoarea anului 2018

Leatrice Eiseman despre Pantone – culoarea anului 2018

Culoarea este una complexă și contemplativă, ce sugerează misterele cosmosului și te provoacă să descoperi mai mult. Este o invitație de a lasă în urma noastră ceva care să inspire și după trecerea noastră în neființă.

Nuanța este plină de emoție. Poate fi asociată cu o invitația de a depăși limite și de a contribui la procesul de creație al lumii.

Din punct de vedere istoric, Pantone este asociată celor care practică mindfulness. Această culoare este folosită în spațiile dedicate meditației și locurilor în care se adună energii și se creează conexiuni ce inspiră.

Care este scopul Pantone 18-3838 Ultra Violet?

Să facă oamenii să conștientizeze de puterea lor de a realiza lucruri ce pot transmite mesaje profunde, ce pot să inspire, să schimbe și să influențeze lumea.
Culoarea anului nu oferă doar o tendință în lumea designului, ci o direcție strategică pentru anul ce va urma.

Personal sunt foarte încântată de această nouă culoare a anului 2018 și poate mai mult ca niciodată o să caut să o port în ținutele mele. Mai mult decât atât, intenționez să duc mai departe mesajul acestei culori și să nu fie doar un trend.

Voi ce părere aveți despre Pantone – culoarea anului 2018 și povestea din spatele ei?