Am început Ohsawa săptămâna trecută și oricât mi-am dorit să mă țin și să-mi recapăt Yang-ul, m-am lăsat pierdută în Yin.

Încercările mele au venit cu lecții și „aha-uri”. După 4 zile de Ohsawa m-am oprit. M-am pierdut în mâncatul emoțional și am cedat. Am crezut că zaharul și papilele gustative delectate cu altceva decât hrișcă, mei și orez pot anestezia emoțiile.

Știam că va fi o săptămână dificilă cu foarte multe provocări profesionale, dar felul în care facem față provocărilor emoționale se va reflecta în rezultate noastre profesionale. Mi-am asumat greul ce urma să fie săptămâna aceasta din prima zi de Ohsawa. Dar nu mi l-am asumat suficient…

Articolul de azi e despre ziua 3 de Ohsawa și ziua 4 – ziua în care am ajuns pierdută în Yin.

Ohsawa ziua 3 și ziua 4

Ziua a doua de Ohsawa am încheiat-o într-o manieră pozitivă, dar în același timp am prevăzut furtuna. În ziua a treia am mâncat doar orez integral și am băut apă toată ziua. Durerea de cap abia și-a mai făcut simțită prezența, dar testul suprem a venit abia spre seară.

https://www.instagram.com/p/BpOvb4oB2xr/

Aproximativ o oră m-a mâncat pielea groaznic, puteam jura că am făcut vărsat de vânt, dar era doar o reacție normală a detoxului generat de Ohsawa. Am trecut învingătoare peste acest moment și am așteptat ziua următoare. Monstruleții au continuat să îmi apară pe față, dar somnul era bun, la fel și starea mea de spirit.

În ziua cu numărul 4, pe 23 octombrie la ora 16:00 am cedat emoțional. Eram stresată de apariția la TV și am căutat liniște… în mâncare. Mi-a fost clar că acela a fost testul meu pentru că din motive ce n-au ținut de mine, emisiunea nu s-a mai ținut. L-am picat și am continuat să-l pic în momentul în care mi-am încheiat seara cu o salată. Mulți ar spune că sunt un critic prea mare și că ar trebui să fiu mai blândă cu mine, poate…

Iaurt si salata cu piept de pui

Iaurt si salata cu piept de pui

Pe lângă căderea mea emoțională a fost și o cădere generată de reacțiile celor din jurul meu care au început să-mi vină cu povești legate de acest „regim”. Că îmi scade masa musculară, că nu e ok pentru sănătătea mea și tot așa… N-a înțeles nimeni că nu era vorba de câte grame de orez negru mănânc sau de câteva kilograme ce s-ar duce de pe mine, ci de cât rezist eu psihic în fața emoționalului reglat prin mâncare.

Nici nu m-am cântărit în aceste zile, pentru că aspectul fizic nu a fost scopul deciziei de a urma Ohsawa. A fost prima dată când mentalul și emoționalul erau supuse testului și nu cântarul.

În căutarea Yang-ului pierdută în Yin

Prierdută în Yin am înțeles care îmi sunt slăbiciunile și n-am să-mi plâng cele 6 zile pe care nu le-am ținut, ci am să le sărbătoresc pe cele aproape 4 prin care am trecut. Am învățat multe despre mine în patru zile și am învățat că pot mai mult.

A fost un prim pas spre schimbare și m-am oprit în propriile emoții. Mi-am continuat săptămâna cu mâncare normală, dar cu promisiunea că de luni voi pleca din nou la drum.

Care luni? 29 octombrie! 🙂 Îmi doresc să trec prin 10 zile de Ohsawa de această dată și îmi doresc să cred în mine și faptul că meniul ales nu îmi dă mai multă încredere sau creier. Nu a fost vorba de pofte greu de stăpânit ci doar de emoții reglate cu „ceva bun”, chiar dacă acel ceva bun era sănătos.

Ce am învățat în cele 4 zile?

Cea mai frumoasă lecție a acestor zile a fost aceea de a te bucura de micile reușite. Au fost 2 zile pe care le-am sărbătorit cu durere de cap cu tot.

Am învățat să mestec mai mult mâncarea și am conștientizat că pot trăi cu orice.

Am învățat că energia și bucuria vin din interior și nu din alimentele pe care le consumăm. Am învățat că pot să zâmbesc și după o farfurie de orez negru exact cum o făceam și după o prăjitură.

Am învățat să fiu bună cu mine, să îmi iert momentele de rătăcire și să accept că în fiecare moment am dat tot ce am putut mai mult și mai bun din mine.

Am învățat că în momentul în care alegi să-ți expui pașii spre succes înainte de a atinge succesul 100% e posibil să te pierzi pe drum din cauza oamenilor ce aleg să te oprească „pentru a îți face un bine”.