Astăzi a venit momentul să vorbim despre un șampon tratament pentru păr gras Linfa-Age de la Bottega di Lungavita, primit în a doua cutie de la Pick N Dazzle. Am aproape 2 luni de când îl folosesc și am lăsat să treacă această perioadă înainte de a face un review pentru a vă oferi rezultatele reale ale utilizării.

***

Din păcate, părul meu este predispus la îngrășare și oricât de multe șampoane și tratamente am încercat, nimic nu a putut rezolva această problemă. După un tratament pentru regenerarea vârfurilor aplicat pe tot scalpul la un salon din Iași în urmă cu 4 ani, m-am ales cu această problemă ce pare de nerezolvat. Obișnuiesc să amân momentul spălării cu șampon uscat.  Înainte de șamponul tratament de la Linfa-Age pentru păr gras am folosit șamponul purificator de la Yves Rocher. Înainte de acesta, dacă mă spălam seara pe cap, părul meu era deja gras dimineața. După acest șampon, părul meu se îngrășă abia seara. Am ținut să vă povestesc aceste lucruri pentru a înțelege exact cât de mare este problema mea când vine vorba de părul gras.

***

Șampon tratament pentru păr gras Linfa-AgeȘampon tratament pentru păr gras Linfa-Age review

Ingrediente Șampon tratament pentru păr gras Linfa-Age:

Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Cocamidopropyl, Betaine, Lauryl Polyglucose, Decyl Glucoside, Propylene Glycol, Polysorbate-20, Arctium Lappa Extract (Burdock Extract), Citrus Grandis Seed Extract (Grapefruit Seed Extract), Hamamelis Virginiana Extract (Witch Hazel Extract), Urtica Dioica Extract (Nettle Extract), Copper Usnate, Citrus Aurantium Bergamia Oil (Bergamot Oil), Mentha Arvensis Oil (Wild Mint Oil), Glyceryl Oleate, Phenoxyethanol , Potassium Sorbate, Acrylates/Palmeth-25 Acrylate Copolymer, Dicaprylyl Ether, Hyroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Coco-glucoside, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone

Gramaj: 250 ml

Testare șampon tratament pentru păr gras Linfa-Age de la Bottega di Lungavita

Testul 3M Șampon tratament pentru păr gras Linfa-Age

Șamponul miroase foarte frumos a mentă, are o culoare bej transparentă, cu o textură vâscoasă. Dacă părul nu este suficient de ud nu prea face spumă. La prima șamponare am simțit nevoia să mai adaug șampon, dar am ales să clătesc părul și să îl șamponez din nou. A doua oara, pe părul bine ud a făcut spumă. Nivelul redus de spumă este din cauza lipsei Sodium Lauryl Sulphate, un ingredient regăsit în general la șampoanele obișnuite. Acesta a fost înlocuit de Ammonium Lauryl Sulfate, un ingredient care nu irită scalpul.

Despre SLS și SLES

Majoritatea produselor conțin SLS, iar acesta ne afectează pielea în funcție de concentrația care o au și de timpul de acționare asupra pielii. SLS-ul este un ingredient regăsit și în detergent, bineînțeles într-o concentrație mai mare decât în șampon. Pentru scalp, acest compus duce la reducerea nivelului de keratină, la iritații și la o piele uscată. SLS-ul este înlocuit cu ALS sau SLES (Sodium laurETH sulfate).  Tipurile diferite de ten, piele sau scalp ne fac să reacționăm diferit la astfel de compuși, motiv pentru care pentru unele persoane SLS-ul poate fi un ingredient bun, pentru altele nu.

Personal, am asociat mereu cantitatea de spumă cu gradul de curățire, dar asocierea mea nu a fost una tocmai corectă. Încă de la prima clătire am simțit faptul că părul meu scârție de curățenie.
În general șampoanele care curăță atât de bine încurcă și părul. Din fericire, șamponul tratament pentru păr gras Linfa-Age nu a făcut acest lucru, părul fiind foarte ușor de pieptănat după spălare.

Testul 8H Șampon tratament pentru păr gras Linfa-Age

Prima spălare a fost seara, iar dimineața când m-am trezit am analizat rapid părul. Acesta avea volum, își mai păstra un pic mirosul de mentă și încă nu era gras.

Testul 24H Șampon tratament pentru păr gras Linfa-Age

În primele săptămâni părul rămânea curat doar pe parcursul zilei, iar spre seară se îngrășa. Nu mă așteptam la un efect imediat și am luat în calcul faptul că era un șampon tratament și nu doar un șampon obișnuit. Orice tratament are nevoie de timp pentru a își face efectul.

Testul de folosire îndelungată Șampon tratament pentru păr gras Linfa-Age

Am aproape 2 luni de când folosesc șamponul, sunt zile când părul se îngrașă mai greu, ajungând să aplic șampon uscat pe el abia a doua zi spre seară. Sunt mulțumită de șampon, este foarte practic și senzația de curat pe care mi-o oferă nu am regăsit-o la nici un alt șampon.

Șampon tratament pentru păr gras Linfa-Age

Șamponul tratament pentru păr gras Linfa-Age de la Bottega di Lungavita nu se găsește la noi în România. Poate fi comandat doar de pe site-ul lor sau prin programul Pick N Dazzle. Eu sunt mulțumită de șampon și intenționez să îl bifez pentru a îl primi în cutiile viitoare de la Pick N Dazzle. Îl recomand tuturor celor care au probleme cu părul gras. Dacă ai folosit și tu șamponul tratament pentru păr gras Linfa-Age aștept cu interes părerea ta despre el.