Articolul de astăzi are o tentă de articol pe care l-ar scrie o puștoaică de liceu, dar am tot primit întrebări legate de preferințele mele în materie de actori și am decis să le dezvălui. Lista e făcută după 3 criterii:

  • felul în care joacă în filme,
  • felul în care sunt în viața reală, atât cât pot să-mi fac o idee din exterior,
  • aspectul fizic.
Top 8 actori preferați
1. Daniel Gillies

Un canadian veritabil, născut în ’76 în zodia pești.  Nu i-am suportat look-ul de băiat bun, în schimb îmi plăcea foarte mult modul său de a își asuma un rol. Actuala sa înfățisare îl prinde bine de tot. Saving Hope e seriarul care îi arată adevăratul potențial, dar și ultimele sezoane din The Originals.

Daniel Gillies

Daniel Gillies

2. Wentworth Miller

Cunoscut de toată lumea ca Michael Scofield, născut în ’72 în zodia gemeni, este actorul care m-a impresionat prin povestea lui de viață. De o sinceritate dură, mă lasă mută constat prin discursurile pe care le ține la diferite evenimente. În filme sau seriale se reinvetează și se dedică în totalitate. Accentul pe care îl are în Legends Of Tomorrow e un exemplu clar de profesionalism și dedicare. Din partea mea are un 10 pentru omul care este și pentru puterea pe care a avut-o pentru a trece peste obstacolele vieții.

Wentworth Miller

Wentworth Miller

3. Jim Caviezel

Este născut în ’78, în zodia balanței și am avut nevoie de trei sezoane de Person of Interest pentru a îmi da seama că îmi place de el și de modul în care interpretează un rol. A interpretat rolul lui Iisus în The Passion of the Christ în regia lui Mel Gibson, dar am realizat târziu că el este actorul din spate.

Jim Caviezel

Jim Caviezel

Și el mă impresionează prin discursurile pe care le ține. E simplu, dar profund.

4. Simon Baker

Născut în ’69, un leu australian și cu siguranță îl știe toată lumea din The Mentalist. A făcut surf în tinerețe și The Guardian este serialul care l-a pus în valoare ca și actor. E înconjurat în permanență de un aer misterios, dar te surprinde prin zâmbetul său și te binedispune. E un pic spălăcit pentru gusturile mele, dar zâmbetul și atitudinea l-au adus în top.

Simon Baker

Simon Baker

5. Gabriel Macht

Este născut în ’72, un vărsător care a avut o evoluție spectaculoasă ca și actor. De la Barkley din Sex and the City a ajuns faimosul Harvey Specter din Suits. El a început să cocheteze cu actoria de la 8 ani și din fiecare apariție a sa se observă cu ușurință cât de mult îi place ceea ce face. Prima s-a apariție a fost în filmul Why Would I Lie? unde era un puști mic blonduț și drăgălaș. Rolul său din Suits este într-o antiteză totală cu omul care este în viața reală, iar felul în care îl interpretează îl aduce în topul celor 10 actori preferați.

Gabriel Macht

Gabriel Macht

6. Patrick Dempsey

Un capricorn născut în ’66,  cunoscut după rolul său de Dr. Derek „McDreamy” Shepherd din Grey’s Anatomy. E pasionat de mașini, curse cu mașini și motoare. Are o colecție personală de mașini vintage, dar și numeroase premii câștigate în curse de mașini. Din punctul meu de vedere, e un rebel, pasionat de viteză și nu îi este frică să trăiască totul la maxim. Rolurile pe care le interpretează sunt total diferite de caracterul său și sunt convisă că după filmări urmează multe ture cu una din mașinile deținute. Aș vrea să-l văd în Fast and Furious, cred că orice rol i s-ar potrivi mănușă și l-am putea vedea așa cum este el în viața reală.

Patrick Dempsey

Patrick Dempsey

7. Stephen Amell

Un taur născut în ’81, după care am convingerea că multe fete suspină. Îl știu din Arrow, drept Oliver Queen, un rol pe care îl interpretează foarte bine, dar care e total diferit de caracterul lui din viața reală. Îi urmăresc pagina de Facebook, omul e pus constant pe glumițe și șotii și e mereu plin de viață și pozitiv. Are față de băiat rău, dar nu e și îmi lasă constat impresia că nu suportă costumele elegante. Dacă aruncați o privire pe net o să observați că are o atitudine mai degajată într-o ținută casual. Cred că îi plac rolurile de justițiar, motiv pentru care a acceptat și rolul din Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows.

Stephen Amell

Stephen Amell

8. Vin Diesel

E născut în ’67 în zodia racului și cred că era previzibil faptul că va fi și el în această listă. E un actor plin de viață, pus pe glume și dedicat. Felul în care a dat viață personajului Groot mi-a demonstrat că poate să transmită doar prin vocea sa. Ar fi inutil să îl laud, pentru că omul e bun și toate premiile câștigate le merită pe deplin. Pe 21 aprilie voi merge la The Fate of the Furious și abia aștept să-l revăd într-o nouă ipostază în filmul ce l-a făcut celebru. Pentru cei care nu știu, numele său real este Mark Sinclair, dar l-a schimbat, la 17 ani, după ce a înceteat să mai lucreze ca bodyguard la clubul Tunnel.

Vin Diesel

Vin Diesel

[Later Update]

9. Hugh Laurie

Născut în ’59, un geamăn veritabil cu o mulțime de abilități artistice. Actor, muzicean, comedian, cântăreț și iubitul Dr. Gregory House. M-a fascinat de când l-am văzut în House și a continuat să mă suprindă cu fiecare apariție a sa.

Hugh Laurie

Hugh Laurie

Acesta este top 8+1 actori preferați și pentru cei care au impresia că alegerile mele sunt lipsite de profunzime, am să vă invit să îi urmăriți și să descoperi ce oameni super sunt în viața reală. Ordinea era aleatorie, dacă ar fi după mine, toți ar ocupa locul 1. Voi ce actori preferați aveți, care ar fi top 3 la voi?