Tu ştii când să îţi bei cafeaua? Pentru a-şi face efectul, cafeua trebuie băută între 9:30 şi 11:30 dimineaţa, din cel puțin două motive.

Primul motiv pentru care trebuie să-ți bei cafeaua între 9:30 şi 11:30

Dimineaţa, organismul nostru are un nivel ridicat de cortizon. Acesta, nu este un medicament, ci hormonul nostru natural, produs de catre glandele suprarenale.

El este esenţial pentru funcţionarea normală a corpului, mai ales cand suntem supusi stresului fizic sau psihic. Rolul sau e de a limita procesele inflamatorii, de a regla diviziunea celulară, de a stopa procesele degenerative şi proliferarea formaţiunilor tumorale.

Neurologul Steven Miller a arătat că un consum de cafea în perioada în care cortizonul este crescut, dezvoltă toleranţă la cafeină şi acesta este motivul pentru care cafeaua nu-şi face efectul. Apoi suntem nevoiţi să mărim doza. Nivelul de cortizon mai creste în preajma orelor de prânz, apoi scade şi creşte din nou între orele 17:30 şi 18:30.

Al doilea motiv pentru care trebuie să-ți bei cafeaua între 9:30 şi 11:30

Al doilea motiv este reprezentat de ceasul nostru biologic. El este receptiv la efectul cofeinei abia după câteva ore de la trezire, conform unor studii, făcute tot de Steven Miller.

Până nu am citit articolul de unde mi-a venit ideea acestei postări, nu ştiam de ce nu simţeam efectul cafelei. Da, mă număram printre persoanele care îşi beau cafeaua în intervalul 7:00-8:30.
Cei drept, sunt o iubitoare mare de cafea, îmi place gustul cafelei, îmi place să o combin cu scorţişoară şi miere de albine.

Reţeta mea pentru cafea?

  • 2 linguriţe de cafea măcinată
  • 2 linguriţe de miere de albine
  • 20ml lapte
  • un varf de linguriţă de scorţişoară măcinată

Se pune într-un ibric apa la fiert, în momentul în care fierbe se adaugă cele 2 linguriţe de cafea, se amestecă şi se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Când este caldă şi nu fierbinte se răstoarnă într-o cană în care am adăugat mierea şi laptele.

Atenţie! Cafeua fierbinte nu se toarnă peste mierea de albine, deoarece acesta devine toxică (mai multe poţi afla aici). La final se presară scorţişoara şi se serveşte cu drag.

 Tu ştii când să îţi bei cafeaua?