Duminică, 5 iunie 2016, sunt alegerile locale și am decis să te întreb tu unde votezi duminică ?! Eu am avut o mică nelămurire săptămâna aceasta și nu legată de un candidat, ci de locul în care trebuie să votez. Proaspăt ieșeancă, din noiembrie mai exact, nu eram lămurită cu secția de votare la care ar trebui să merg. Am votat la Iași pe vremea studenției, dar atunci am votat la parterul căminului studențesc, iar acum povestea stă diferit.

Nu am ezitat și am început să caut o listă cu secțiile de votare pentru Iași și am găsit-o destul de rapid pe site-ul Prefecturii Iași. Dacă ești din Iași și ai dubii privind secția de votare, poți consulta lista de aici.

Eu duminică voi merge la vot și te invit și pe tine să o faci. Dacă nu ai suficiente motive, am să ți le spun pe ale mele 😉

  1. Merg la vot pentru că e dreptul meu și pentru acest drept s-a vărsat sânge și cine știe cât timp voi mai avea acest drept;
  2. Merg la vot pentru că îmi pasă;
  3. Merg la vot pentru că simt că votul meu contează;
  4. Merg la vot pentru că nu vreau ca votul meu să fie folosit pentru X sau Y – nu vreau să fiu pesimistă, dar de fiecare dată când sunt alegeri aflăm că unii morți au votat și n-aș vrea să știu ce au făcut cei care sunt vii dar nu s-au prezentat;
  5. Merg la vot pentru că nu vreau să mai aud că nouă, tinerilor, nu ne pasă;
  6. Merg la vot pentru că am analizat și studiat propunerile fiecărui candidat și am rezonat cu multe dintre ele;
  7. Merg la vot pentru că nu există rău mai mic sau mai mare, există oameni care pot schimba ceva și acei oameni suntem noi.

Dacă vrei să știi ce valoare are votul tău, 3 tineri s-au gândit să facă o aplicație online (valoarevot.ro) care calculează acest lucru.

valoare vot bianca ionel

Am să fiu scurtă și îți voi spune că merită să îți rupi 10 minute din timpul tău pentru a merge la vot și ar fi bine să îi iei și pe cei apropiați cu tine, părinți, bunici, verișori sau prieteni. Dacă motivele mele nu au fost suficiente sunt convinsă că vei găsi altele sau cei din jurul tău îți vor oferi altele. Oricum ar fi, nu uita să îi întrebi pe toți „Tu unde votezi duminică?”